Caramida veche de peste 100 de ani restaurata cu migala

In cazul restaurarii caramizilor trebuie amintite lucrarile pe elementele de fundatie si zidarie. Recuperarea structurii originale de caramida nu a fost usoara In conditiile deteriorarilor cauzate de cutremure si umiditate sporita pe de o parte si umplerii unor camere din subsol cu pamant, pe de alta parte.

Citeste mai mult

Documentar Palatul Noblesse – Lifestyle Palace

Palatul Noblesse este o cladire monument istoric, construita in anul 1881 dupa planurile celebrului arhitect Alexandru Savulescu, fiind prima constructie eclectica din centrul istoric al capitalei. Cladirea reprezinta o adevarata bijuterie arhitecturala si culturala a Bucurestiului, acoperind 135 de ani de existenta reprezentativa.

Citeste mai mult

Restaurare stucaturi

Elementele vechi de stucatura interioara erau ornamente realizate din ipsos armat cu canepa si erau profile trase la fata locului. Erau ornamente vegetale si geometrice, iar pentru a echilibra proportia planurilor au fost adaugate noi profiluri de stucatura specifice epocii, pe peretii laterali si pe tavane. Fiecare camera are un profil diferit de stuctaura privind modelele si mai ales asocierea dintre floral

Citeste mai mult

Sobele originale sunt readuse la viata

In sala Florence si in Sala Baroque ale Palatului Noblesse au fost descoperite si restaurate doua sobe de o frumusete iesita din comun. Cele doua sobe sunt din 1881 si s-au conservat destul de bine tinand cont de  faptul ca peste ele au trecut mai bine de 100 de ani.

Citeste mai mult

Fierul forjat, un element al elegantei

Un adevarat element de noblete Il reprezinta fierul forjat si piesele de arta, care au fost realizate din acest material. Resedinta Berkowitz are un gard Imprejmuitor si o poarta de mare expresivitate artistica. El face corp comun cu marchiza aflata deasupra intrarii principale si cu balustrada balcoanelor

Citeste mai mult

Tamplariei originale i se reda farmecul

Tamplaria  interioara a fost foarte importanta, iar efortul de a recupera elementele originale au fost foarte mari. Din pacate, balustrada  originala din lemn  a scarii care ducea la mansarda  a fost furata si probabil transformata in lemn de foc de cei care de-a lungul timpului au devastat aceasta casa  din lipsa de respect si cultura.

Citeste mai mult