Denumirea strazii si a Bisericii Sfintilor

Palatul Noblesse este construit pe o strada de un farmec istoric incontestabil, iar numele acesteia vine de la micuta biserica ce se ridica in imediata apropiere a Palatului Noblesse, construita la sfarsitul secolului XVII – Biserica Sfintilor.

Citeste mai multe

Istoria Palatului Noblesse

Intr-un univers pestrit, cu puternice influente balcanice contopite in mod surprinzator cu cele franceze sau britanice, Bucurestii secolului al XIX-lea se dezvoltau intr-un ritm propriu, aparand cladiri de un farmec inegalabil. Este si cazul frumoasei case situate pe strada Sfintilor, actualul Palat Noblesse-Lifestyle Palace.

Citeste mai multe

Povestea unui arhitect- Alexandru Savulescu

Alexandru Savulescu este arhitectul care a construit aceasta frumoasa cladire in anul 1881 in stil eclectic, fiind influentat de arhitectura franceza pe care a indragit-o inca din perioada studiilor la Paris.

Citeste mai multe…

Istoria unei familii – Berkowitz

Casa a fost construita in 1881 pentru Ioan Pascu, primul proprietar al acestei frumoase capodopere arhitecturale, insa cei care au locuit-o pana in momentul confiscarii sale de catre Partidul Comunist au fost membrii familiei Berkowitz.

Citeste mai multe

De la resedinta boiereasca la Cercul Pionierilor

Resedinta din Strada Sfintilor, nr 7, apartinand familiei Berkowitz, este nationalizata din 1948.  In 1949, activul de partid de la raionul 1 Mai, ulterior Sectorul II, a hotarat sa organizeze In resedinta Max Berkovitz…

Citeste mai multe

Mircea Eliade si strada Sfintilor

Se spune ca valorile au o maniera neinteleasa de a se intersecta, gasindu-si cu mare usurinta punctul de confluenta, chiar si atunci cand conjuncturile sunt potrivnice. Ca expresie a artei, literatura a cunoscut de-a lungul timpului cai sinuoase pana la implinirea actului de creatie.

Citeste mai multe