
Denumirea strazii si a Bisericii Sfintilor
Palatul Noblesse este construit pe o strada de un farmec istoric incontestabil, iar numele acesteia vine de la micuta biserica ce se ridica in imediata apropiere a Palatului Noblesse, construita la sfarsitul secolului XVII – Biserica Sfintilor.
Citeste mai multe


Istoria Palatului Noblesse
Intr-un univers pestrit, cu puternice influente balcanice contopite in mod surprinzator cu cele franceze sau britanice, Bucurestii secolului al XIX-lea se dezvoltau intr-un ritm propriu, aparand cladiri de un farmec inegalabil. Este si cazul frumoasei case situate pe strada Sfintilor, actualul Palat Noblesse-Lifestyle Palace.
Citeste mai multe


Povestea unui arhitect- Alexandru Savulescu
Alexandru Savulescu este arhitectul care a construit aceasta frumoasa cladire in anul 1881 in stil eclectic, fiind influentat de arhitectura franceza pe care a indragit-o inca din perioada studiilor la Paris.
Citeste mai multe…


Istoria unei familii – Berkowitz
Casa a fost construita in 1881 pentru Ioan Pascu, primul proprietar al acestei frumoase capodopere arhitecturale, insa cei care au locuit-o pana in momentul confiscarii sale de catre Partidul Comunist au fost membrii familiei Berkowitz.
Citeste mai multe


De la resedinta boiereasca la Cercul Pionierilor
Resedinta din Strada Sfintilor, nr 7, apartinand familiei Berkowitz, este nationalizata din 1948. Â In 1949, activul de partid de la raionul 1 Mai, ulterior Sectorul II, a hotarat sa organizeze In resedinta Max Berkovitz…
Citeste mai multe


Mircea Eliade si strada Sfintilor
Se spune ca valorile au o maniera neinteleasa de a se intersecta, gasindu-si cu mare usurinta punctul de confluenta, chiar si atunci cand conjuncturile sunt potrivnice. Ca expresie a artei, literatura a cunoscut de-a lungul timpului cai sinuoase pana la implinirea actului de creatie.